Wie is vitaal-bedrijf?

Over ons

Vitaal-bedrijf is opgezet door Marisca Steur. Zij werkt samen in een netwerk van professionals op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Allemaal onderschrijven ze de kernwaarden van vitaal-bedrijf: mensgericht, ervaren door doen, mentale weerbaarheid voorop en iedere organisatie is uniek.

 

Oprichter Marisca Steur

Ik heb veel ervaring opgedaan met verschillende organisatieculturen. De mensen binnen organisaties hebben altijd mijn warme aandacht gehad. Als mensen gemotiveerd zijn, maken zij het verschil in een organisatie. Invulling geven aan duurzame inzetbaarheid levert een wezenlijke bijdrage aan die motivatie.

Door een ongeluk ben ik zelf een tijd uit de running geweest. Tijdens mijn revalidatie heb ik veel aandacht besteed aan mijn eigen vitaliteit. Zowel fysiek als mentaal ben ik krachtiger geworden. En belangrijkste: Ik zit lekker mijn vel. Hierdoor kan ik beter met tegenslagen om en ben ik weerbaar voor ongezonde stress. De afgelopen jaren heb ik mij verder ontwikkeld als coach en trainer op het gebied van vitaliteit. Trainingen die ik heb gevolgd zijn: loopbaancoach, personal trainer, voedingsconsulent, leefstijlcoach en NLP.

Op basis van de ervaringen die ik heb opgedaan met coaching en training bij verschillende organisaties zoals prorail en de politie, heb ik een pakket van diensten voor vitaal-bedrijf ontwikkeld. Met name het vitaal-traject is effectief: het is mooi om te zien dat door dit traject mensen lekker in hun vel komen te zitten.

Netwerk van professionals

Ik werk met een netwerk van professionals. Dit om kwaliteit en continuïteit te kunnen waarborgen. Ik werk samen met vitaalcoaches, vitaaltrainers, voedingsconsulenten, personal trainers, mental coaches, yoga- en mindfulnessdocenten. Voor onze professionalisering werken wij samen met Schott & Co, Leefstijlinbeeld.nl en West Career. Met een aantal van hen werk ik in een teamverband bij de politie.

De mensen hebben de volgende accreditaties:
Nobco of Noloc (coaches)
NASM (functioneel personal trainers)
BGN (voedingsconsulenten)

Kernwaarden

Mensgericht
De individuele doelen van de medewerkers staan centraal. In onze training krijgen zij hun eigen ontwikkelboekje. Bij duurzame verandering kijken we wat haalbaar en inpasbaar in het leven van de medewerker. Dit tools die medewerkers mee krijgen zijn laagdrempelig en aan de slag gaan met plezier.

Ervaren door doen!
Wij geloven sterk in doen. Onze training bestaat dan ook uit veel praktische oefeningen die de medewerkers ook thuis kunnen uitvoeren.

Mentale weerbaarheid voorop
Stress is 1 van de grote redenen dat we vergeten of geen energie hebben om goed voor ons zelf te zorgen. In onze trainingen neemt het thema ''gezond omgaan met stress'' dan ook een belangrijke plek in.

Iedere organisatie is uniek
Wij realiseren ons terdege dat de ene organisatie de andere niet is. Op welke wijze vitaliteit wordt vorm gegeven hangt sterk af van de financiële draagkracht, de grootte en de type organisatie. Wij gaan met u in gesprek over wat de mogelijkheden zijn die past bij u.